joalex
Jo si Alex in viata lor de zi cu zi

"De Craciun, fii mai bun..."
     media: 0.00 din 0 voturi

Dintotdeauna m-a uimit perioada dinainte de sarbatori. Cum se face noiembrie, parca cineva apasa un buton: reclamele bat moneda pe colinde, mos craciun, "mai bun"; magazinele se umplu de "spoiala" (aka beteala, lumini, globuri multicolore), apar tot felul de produse de sezon, iar radiourile scot de la naftalina muzica de anu trecut.

Oare cine-si mai aminteste ce inseamna Craciunul? Sau ce inseamna Anul Nou? Doua sarbatori, un pagana, iar alta Crestina, se alatura la distanta de o saptamana si nimeni nu observa asta. Sau nu intereseaza.

Doar in scoli se aud colindele, copiii mai pregatesc inca "sceneta cu Nasterea Domnului", iar la ora de religie li se povesteste despre semnificatia Craciunului.

Nu sunt prima care zice ca ar trebui sa fim "mai buni" in fiecare zi a anului, nu doar inainte de Craciun. Dar fiindca tot se bate moneda pe bunatate si daruire in perioada asta, m-am decis sa si fac ceva in acest sens.

Anul acesta voi vorbi in fata colegilor lui Jo despre ce cred eu ca inseamna sa fii mai bun si despre "a darui". De ce sa daruim si de ce sa fim "mai buni". Mai mult, ii voi invata sa faca felicitari si podoabe de Craciun pe care le vor darui unor copii bolnavi .

De ce fac asta? N-are nici o legatura cu Craciunul. Zic eu. Are legatura cu mine. Cu persoana care devin in fiecare moment. Si cu faptul ca imi doresc sa compensez cand pot timpul petrecut departe de Jo si Alex.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
   
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare